De specificaties

functie
Wonen, werken en leasure
Locatie
Den Haag

Ontwikkeling

In 2019 heeft Peak Development tezamen met APF International de tender van Staedion gewonnen en is samen met investeringspartner Zinc Real Estate gestart met het ontwerp van dit gebouw met een woon, werk en leasure programma. Het ontwerp, van de hand van OZ Architecten, beoogt een programma met een commerciële levendige plint met ca. 13.000 m² kantoorruimte in de stedelijke plint van ca. 25 meter hoog met een uitloop van één verdieping in de twee torens. In de twee torens staan een hotel als ca. 200 appartementen gepland. Conform het Haagse beleid zal ca. 30% van het woonprogramma de sociale sector bedienen.

Groene daktuinen en zonterrassen

Op de toppen en schouders van LECH (de daken) zijn groene daktuinen en zonterrassen ontworpen. Het hoogwaardige ontwerp past in de corporate uitstraling van de Prinses Beatrixlaan met diverse hoge gebouwen als het WTC, de Monarch, Prinsenhof, NH hotel, Haagse Poort, de Groene Toren en het rode gebouw Centre Court. Tussen het gebouw en de huidige KPN centrale zal geen achterafstraat maar attractieve ‘corporate gardens’ gemaakt worden. Door het introduceren van een passage vanaf de RandstadRail halte Beatrixlaan door het gebouw LECH en de oude KPN centrale ontstaat een connectie met deze corporate gardens en een connectie met het Koningin Sophiepark.

Prinses Beatrixlaan, Den Haag, Nederland

Pocket park

Naast het toekomstige gebouw is ook een pocket park bedacht dat de connectie tussen het brede trottoir aan de Prinses Beatrixlaan en de plint verder verlevendigd. Onder het gebouw komt een tweelaagse parkeergarage waar momenteel een innovatief mobiliteitsconcept uitgewerkt wordt. Omdat de locatie met het openbaar vervoer goed verbonden is (tussen centraal station en station NOI en naast halte Beatrixlaan) is hier meer behoefte aan een concept dat deelauto’s, deelfietsen en OV verbindt. Na de oplevering zal een nieuw tijdperk vol levendigheid aanbreken voor de Prinses Beatrixlaan.

Wilt u advies of heeft u een vraag? Wij staan klaar om u verder te helpen.

Bekijk ook deze projecten

Van Gendthallen

Pettelaarpark

Landdrost