De specificaties

Metrage
9.600 m²
functie
Kantoor, horeca en event
Start bouw
2017
Oplevering
2019
Locatie
Weesperplein 4, Amsterdam

Creativiteit

De voormalige Diamantbeurs aan het Weesperplein in Amsterdam is in 1911 gebouwd door architect Van Arkel. Dit project is gekocht door de combinatie Sijthoff Zadelhoff als de Creatieve Hotspot van Amsterdam. Het gebouw is dan ook omgedoopt tot Capital C waarbij de C staat voor Creativiteit. Door het gehele gebouw zijn kunstwerken te vinden die bijdrage aan een bijzondere beleving in het pand.

Capital C krijgt inmiddels erkenning in binnen- en buitenland. Op werelds grootste vastgoedbeurs MIPIM heeft Capital C een award gekregen voor het best getransformeerde kantoorgebouw van Europa in 2020.

Weesperplein 4, Amsterdam, Nederland
Dome

Met grote zorg is het 9.600m² grootte pand gerenoveerd en zijn oorspronkelijk details teruggebracht of in ere hersteld. Zo is de gehele dakrand onder coördinatie van monumentenspecialist Braaksma Roos architecten teruggebracht in de bijzonder stijl die het ooit had. Met als grote Eyecatcher zijn de extra verdiepingen op het gebouw aangebracht, de zogenaamde High Light. Deze High Light is ontworpen door Zwarts en Jansma Architecten.

Binnenstedelijke complexe opgave

De herontwikkeling is een binnenstedelijk complexe opgave. De fundering is vakkundig hersteld en voor het aanbrengen van de koepel zijn aanzienlijke bouwkundige maatregelen getroffen. Door dit initiatief is een gesloten gebouw geopend voor de stad met grand café in de plint en de allermooiste rooftop van Amsterdam op het dak.

Wilt u advies of heeft u een vraag? Wij staan klaar om u verder te helpen.

Bekijk ook deze projecten

Van Gendthallen

Pettelaarpark

Landdrost