The specifications

Metrage
9.600 m²
functie
Kantoor, horeca en event
Start bouw
2017
Oplevering
2019
Locatie
Weesperplein 4, Amsterdam

Capital C staat te boek als het meest inspirerende kantoorpand voor de creatieve industrie in Nederland. Daarnaast won Capital C, op ‘werelds grootste vastgoedbeurs MIPIM, de award voor het best getransformeerde kantoorgebouw van Europa in 2020. Peak Development heeft de opdracht gekregen vanwege haar expertise in binnenstedelijke complexiteit. 

Op de plek waar ooit diamanten werden verhandeld, vind je nu dé creatieve hub van Amsterdam. Sijthoff Zadelhoff doopte de voormalige Diamantbeurs om tot Capital C, met een hoofdletter C voor creativiteit. Middels vergaderruimtes en co-working spaces verbindt Capital C jonge creatieven met gevestigde namen, freelancers met creatieve bureaus en creativiteit met commercie. In het hele gebouw vind je kunstwerken die bijdragen aan die bijzondere beleving.

Weesperplein 4, Amsterdam, Nederland
Binnenstedelijke complexiteit

In samenwerking met onze partners maakten wij de kelder toegankelijk en brachten we extra verdiepingen aan. Een mooie uitdaging, midden in het centrum van Amsterdam. Mede dankzij de technische kennis en kunde van Peak Development, won dit project diverse prijzen. 

Dome van Amsterdam

Peak Development gaf Braaksma Roos Architecten de opdracht om de gehele dakrand terug te brengen in de oorspronkelijke stijl. Zwarts en Jansma Architecten vroegen wij extra verdiepingen aan te brengen: de zogenaamde High Light, beter bekend als ‘de dome’. Het resultaat? Een geweldig kantoorgebouw met een grand café in de plint én de allermooiste rooftop van Amsterdam.

Also view these projects

Klaprozenweg

Glashaven

Rivierstaete