The specifications

Metrage
31.000 m²
Functie
Kantoor
Locatie
Utrecht
Start bouw
2019
Oplevering
2021
Locatie
Stadsplateau, Utrecht

Op het Centraal Station van Utrecht is het kantoorgebouw Central Park gerealiseerd. Een modern en smart kantoorgebouw met duurzaamheid, comfort en welzijn als belangrijkste pijlers. Central Park: dé werkomgeving voor organisaties die het verschil willen maken. Met dit ‘smart kantoor’ speelt Peak Development in op de trends ‘wellbeing’ en ‘healthy workspace’.

Uniek voor een kantoor én uniek in Nederland, is het centrale park in het hart van het gebouw, 45 meter boven de stad Utrecht. Een park hoog boven de stad, altijd groen en levendig, ongeacht het seizoen mét een eigen eco- en klimaatsysteem. Maar dat is nog niet alles. Dit gebouw bevordert het welzijn en de productiviteit en verlaagt het ziekteverzuim van haar gebruikers.

Utrecht, Nederland
Slim gebouw

Central Park is een all electric kantoor, gevoed door groene stroom, waardoor de exploitatie geheel CO2-neutraal is. Het gebouw is BREEAM Excellent gecertificeerd met energielabel A+ en beschikt over een warmte-koude opslag. Daarnaast is Central Park een smart kantoor, met een IoT (Internet of Things) infrastructuur met o.a. aanwezigheidsdetectie, een smart mobiliteitsconcept en een slimme gevel. Bij een toename van CO2 voert de gevel de ventilatie op. Daarmee zijn de gebruikers gegarandeerd van een gezond binnenklimaat om maximaal te presteren.

Gezonde medewerkers

Met Central Park als ‘healthy workspace’ kiezen de eerste huurders ABN AMRO, McDonalds Nederland en IWG bewust voor het welzijn van hun medewerkers. Het kantoorgebouw is ontwikkeld met APF International en Angelo Gordon en is door Bouwinvest in portefeuille genomen.

Also view these projects

Klaprozenweg

Rivierstaete

Lech