De specificaties

Metrage
31.000 m²
Functie
Kantoor
Locatie
Utrecht
Start bouw
2019
Oplevering
2021
Locatie
Stadsplateau, Utrecht

Introductie

Het kantoor is een nieuwe ontwikkeling naast het Stadskantoor aan de westzijde van het centraal station en ligt in het hart van het Central Business District van Utrecht.

Het gebouw telt 22 verdiepingen met een totaal metrage van circa 31.000m² groot en is voorzien van 370 parkeerplaatsen en ca. 500 m² horecagelegenheid. Het kantoorgebouw is ontworpen door Group A en voorzien van een Breeam Excellent label en o.a. een warmte koudeopslag in de grond.

Kenmerkend

Het kantoor wordt gekenmerkt door op 45 meter hoog een dubbelhoge verdieping voorzien van een parkachtig landschap wat het sociale hart van het gebouw is. Het gebouw heeft grote vloeren van 1.300m² per laag dat uiterst geschikt is voor een flexibele werkomgeving. De eerste huurders zijn ABN AMRO, McDonalds Nederland en IWG.

Utrecht, Nederland
Oplevering

De bouw vordert gestaag en in de zomer van 2021 zal het kantoorgebouw worden opgeleverd door VolkerWessels.

De ontwikkelcombinatie heeft het gebouw verkocht aan het kantorenfonds van Bouwinvest.

In de pers

Quote uit persbericht Bouwinvest: “de G4 strategie van het Office Fund krijgt met deze aankoop concrete invulling. Wij streven naar een evenwichtige verdeling van onze kantorenportefeuille over de vier grote steden in Nederland. De focus van het fonds is gericht op duurzame multi-tenant gebouwen in de vier grote steden met uitstekende bereikbaarheid per openbaar vervoer en auto. Zo’n portefeuille levert onze klanten, Nederlandse pensioenfondsen, de beste kans op een langjarig stabiel rendement op hun vastgoedbeleggingen.”

Wilt u advies of heeft u een vraag? Wij staan klaar om u verder te helpen.

Bekijk ook deze projecten

Van Gendthallen

Pettelaarpark

Landdrost