De specificaties

Metrage
7.000 m²
functie
Hotel (88 kamers)
Start bouw
2017
oplevering
2019
Locatie
Sarphatistraat 47-55
Van voormalig bankgebouw tot hotel

Peak heeft voor hotelketen CitizenM een voormalig bankgebouw uit 1928, die in Amsterdamse School-stijl is ontworpen door architect C.B. Posthumus, aangekocht van een particuliere belegger en herontwikkeld tot een hotel met 88 kamers.

Het gebouw, waar oorspronkelijk de Amsterdamsche Bank was gevestigd en later ABN AMRO, had de bestemming kantoor. Het is Peak gelukt om de publiekrechtelijk ruimte te vinden om de bestemming om te zetten naar hotel. Dit is een unicum in het gesloten hotelbeleid van de gemeente Amsterdam.

Sarphatistraat 47-55, Amsterdam, Nederland

Monumentale details

In samenwerking met CitizenM, Concrete en Kentie & Partners is het ontwerp tot stand gebracht waarbij exterieur rekening is gehouden met de (gemeentelijk) monumentale details. Het kantoorgebouw is volledig gestript, de grote kluis is er uitgehaald en er is een hotel gerealiseerd met een transparante plint dat haar bijdrage levert aan de levendigheid op dit gedeelte van de Sarphatistraat (naast o.a. het Bakkerhuys en Lempicka). De deur staat open voor gasten en de bewoners van Amsterdam om te werken, te vergaderen en uiteraard te slapen. Voor CitizenM is het de tweede vestiging in Amsterdam.

Wilt u advies of heeft u een vraag? Wij staan klaar om u verder te helpen.

Bekijk ook deze projecten

Van Gendthallen

Pettelaarpark

Landdrost