The specifications

Metrage
7.000 m²
functie
Hotel (88 kamers)
Start bouw
2017
oplevering
2019
Locatie
Sarphatistraat 47-55

Het monumentale bankgebouw uit 1928 aan de Sarphatistraat is voor hotelketen CitizenM herontwikkeld tot een hotel van 88 kamers.

Peak Development heeft voor hotelketen CitizenM een voormalig bankgebouw uit 1928, dat in Amsterdamse School-stijl is ontworpen door architect C.B. Posthumus, aangekocht van een particuliere belegger en herontwikkeld tot een hotel met 88 kamers.

Sarphatistraat 47-55, Amsterdam, Nederland
Unicum in gesloten hotelbeleid

Het gebouw, waar oorspronkelijk de Amsterdamsche Bank was gevestigd en later ABN AMRO, had de bestemming kantoor. Het is Peak Development gelukt om de publiekrechtelijke ruimte te vinden om de bestemming om te zetten naar hotel. Dit is een unicum in het gesloten hotelbeleid van de gemeente Amsterdam.

Monumentale details

In samenwerking met CitizenM, Concrete en Kentie & Partners is het ontwerp tot stand gebracht, waarbij exterieur rekening is gehouden met de (gemeentelijk) monumentale details. Het kantoorgebouw is volledig gestript, de grote kluis er uitgehaald en er is een hotel gerealiseerd met een transparante plint dat haar bijdrage levert aan de levendigheid op dit gedeelte van de Sarphatistraat (naast o.a. het Bakhuys en Lempicka). De deur staat open voor gasten en de bewoners van Amsterdam om te werken, te vergaderen en uiteraard te slapen. Voor CitizenM is het de tweede vestiging in Amsterdam.

Also view these projects

Klaprozenweg

Rivierstaete

Lech