The specifications

Metrage
53.000 m²
functie
Wonen, hotel, horeca
Start bouw
2018
oplevering
2022
Locatie
Jaarbeursplein Utrecht

In 2023 staat er in Utrecht een imposant gebouw met twee functies: wonen én hotellerie. De Galaxy Tower: een gebouw met 250 hotelkamers, twee restaurants, drie vergaderzalen, een zwembad, wellness faciliteiten én 317 appartementen met diverse groene binnentuinen, dakterrassen en 150 parkeerplekken. Peak Development stuurt het gehele ontwikkelproces aan ten aanzien van de bouw, realisatie en verkoop van de appartementen.

De Galaxy Tower speelt een belangrijke schakel in de transformatie van het Beurskwartier tot een dynamisch woon-werk gebied. Met de nabijheid van het centraal station heeft dit gebied de potentie om uit te groeien tot hét nieuwe centrum van Utrecht. 

Jaarbeursplein, Utrecht, Nederland
Wonen én hotellerie

Het Amrâth Galaxy Jaarbeurshotel wordt een luxe viersterrenhotel met een full service aanbod. Perfect voor de Jaarbeursgast en passend bij een stad met allure als Utrecht. Boven het hotel komen 317 vrije sector huurappartementen; van kleine studio’s tot penthouses. Door de combinatie van deze twee functies, wonen en hotellerie, is een isolatielaag tussen het hotel en de woonlaag nodig. 

Duurzaamheidsfactor

De Galaxy Tower heeft een hoge duurzaamheidsfactor met een beperkte energievraag. In het ontwerp komen onder andere zonnepanelen op de daken en gevels en warmte koude opslag in de bodem.

Also view these projects

Klaprozenweg

Glashaven

Rivierstaete