De specificaties

Metrage
53.000 m²
functie
Wonen, hotel, horeca
Start bouw
2018
oplevering
2022
Locatie
Jaarbeursplein Utrecht
Een 90 meter hoge toren

Aan het Jaarbeursplein in Utrecht verrijst de komende jaren het Amrath hotel Galaxy Utrecht met ca. 250 hotelkamers met wellness faciliteiten. Vanaf verdieping 9 bevinden zich in het bovenste deel van de 90 meter hoge toren 317 appartementen.

In opdracht van De Lelie Vastgoed wordt een gebouw met 53.000 m² bruto vloeroppervlak gerealiseerd. Het project behelst 317 appartementen op de verdiepingen 9 t/m 30 met diverse groene binnentuinen en dakterrassen. Op de lagen eronder opent Amrath Hotels haar deuren met ca. 250 hotelkamers, een zwembad en wellness faciliteiten. De appartementen hebben eveneens toegang tot de ca. 150 parkeerplekken tellende tweelaagse garage.

Jaarbeursplein, Utrecht, Nederland
Een dynamisch woon-werk gebied

Peak Development adviseert in de strategische keuzes ten aanzien van bouw, realisatie en verkoop van de appartementen. Er wordt gewerkt aan een hoogwaardig ontwerp dat inspeelt op de locatie met weids uitzicht over de stad. Als een van de eerste ontwikkelingen in het Beurskwartier, zowel in tijd als in locatie vanaf het Centraal Station Utrecht, speelt de Galaxy Tower een belangrijke schakel in de transformatie van het Beurskwartier.

Tegenover de loper van de Jaarbeurs zal eveneens een groot kantoorgebouw gerealiseerd worden (Wonderwoods). Het gebouw zal geheel in zijn tijd voorzien zijn van zonnepanelen op de daken en gevels, elektrisch laden voor auto, fiets en scooters stimuleren en voorzien worden van een WKO installatie in combinatie met stadswarmte om de duurzaamheidsambitie waar te maken. Het Beurskwartier zal met de Galaxy Tower een dynamisch woon-werk gebied worden nabij het centraal station en heeft de potentie uit te groeien tot het nieuwe centrum van Utrecht.

Wilt u advies of heeft u een vraag? Wij staan klaar om u verder te helpen.

Bekijk ook deze projecten

Van Gendthallen

Pettelaarpark

Landdrost