De specificaties

Metrage
10.000 m²
functie
Kantoor, showroom, restaurant, retail
Start bouw
2016
Oplevering
2019
Locatie
Stadionplein 24, Amsterdam

Herontwikkeling

Het Zuidgebouw, Move, kent een rijke historie. Het modernistische gebouw aan het Stadionplein is herontwikkeld tot een verzamelgebouw voor hoogwaardige kantoor-, retail- en horecafunctie. Het bestaande gebouw is in eerste instantie voor de helft gesloopt om zodoende ruimte te maken voor een ondergrondse parkeergarage. Daarboven is een nieuw multifunctioneel programma ontwikkeld. Bierman Henket is verantwoordelijk voor het ontwerp. 

Stadionplein 24, 1076 CM Amsterdam, Nederland
Mobiliteit

In de zomer van 2019 is het gebouw opgeleverd en heeft Pon Holding haar Experience center ‘Move’ hier vestigen. Dit gebouw is het centrum van mobiliteit. Move is de eerste, en enige Experience in Nederland die volledig in het teken staat van mobiliteit. Speciaal ontwikkelde interactieve spellen leiden jong en oud langs verleden, heden en toekomst.

Binnen Move bevindt zich ook de ‘Ride Out’, een plek waar fietsliefhebbers van binnen en buiten Amsterdam de innovaties van morgen kunnen zien, tochten kunnen ondernemen met profwielrenners en workshops kunnen volgen. Ook is er in Move naast het kantoor van Pon het restaurant Madame Cyclette, een vestiging van Swapfiets en het sterren restaurant Wils, van chef Joris Bijdendijk gevestigd. 

Move voor start herontwikkeling
Move 2020

Bekijk ook deze projecten

Van Gendthallen

Pettelaarpark

Landdrost