The specifications

Metrage
10.000 m²
functie
Kantoor, showroom, restaurant, retail en experience centre
Start bouw
2016
Oplevering
2019
Locatie
Stadionplein 24, Amsterdam

In opdracht van Bouwinvest Real Estate Investors, verzorgde Peak Development de aankoop en de herontwikkeling van de Citroëngebouwen. Voor het Zuidgebouw ontwikkelden wij een nieuw multifunctioneel programma met een kantoor-, retail- en horecafunctie. In de zomer van 2019 toverde Pon Holdings dit gebouw om tot het experience center ‘Move’: het centrum van mobiliteit.

De Citroëngebouwen omvatten respectievelijk ca. 15.500 m² (The Garage) en 10.000 m² (Move). Beide zijn prachtig gelegen aan weerszijde van het Olympisch Stadion aan het Stadionplein. Het overkoepelende project kreeg daarom de naam: The Olympic Amsterdam.

Stadionplein 24, 1076 CM Amsterdam, Nederland
Nieuw multifunctioneel programma 

In samenwerking met onze partners sloopten wij de helft van het Zuidgebouw om ruimte te maken voor een ondergrondse parkeergarage. De ruimte erboven vulden we, naar een ontwerp van Bierman Henket, in met een nieuw multifunctioneel programma: een kantoor-, retail- en horecafunctie met onder andere restaurant Madame Cyclette en het met een Michelin ster bekroonde restaurant Wils. Tot slot hebben wij de onderhandelingen van de huur begeleid aan Pon Holdings. Dit familiebedrijf toverde het Zuidgebouw om tot het experience center ‘Move’: het centrum van mobiliteit.

Centrum van mobiliteit

Speciaal ontwikkelde interactieve spellen leiden jong en oud hier langs verleden, heden en toekomst. Binnen Move bevindt zich ook de ‘Ride Out’. Een plek waar fietsliefhebbers de innovaties van morgen zien, tochten met profwielrenners ondernemen en workshops volgen.

Move voor start herontwikkeling
Move 2020

Also view these projects

Klaprozenweg

Rivierstaete

Lech