The specifications

Metrage
15.500 m²
Start bouw
2016
oplevering
2019
functie
Kantoor, restaurant en sport
Locatie
Stadionplein 20, Amsterdam

Bij het acquisitietraject van de Citroengarages, maakte Peak Development hét verschil. In de exclusiviteitsfase hanteerden wij een erfpachtstellingname die onlogisch leek, maar (uiteindelijk) bevestigd werd door de gemeente. Daarmee ontwikkelden we, met een zeer beperkte canonverhoging, veel meer kantoormeters. Een mooi voorbeeld van waarom partijen, zoals Bouwinvest Real Estate Investors, met Peak Development samenwerken. 

Dankzij de betrokkenheid van Peak Development kocht Bouwinvest dit project aan. Met een verassende erfpachtstellingname creëerden wij een onderscheidend vermogen. Dat deden we op basis van gedegen onderzoek, waarbij we profiteerden van onze goede contacten met de gemeente. 

Stadionplein 16, Amsterdam, Nederland
Transformatie van A tot Z

In samenwerking met onze partners transformeerden wij de monumentale garage tot een multifunctioneel kantoorgebouw. We renoveerden het pand volledig, breidden het uit met een opbouw en dakterras van 800 m2 (naar ontwerp van architectenbureau Rijnboutt) en behielden de originele karakteristieke onderdelen, zoals de hellingbaan. Daarnaast haalden wij alle huurders binnen, waaronder Under Armour, Deloitte, Colliers, Parcom en Bacardi.

Place branding

Na acquisitie verzorgden we de ‘place branding’. Dat deden wij middels een tijdelijke huisvesting van restaurants en diverse kunstmanifestaties. Op dit moment vind je op de begane grond het succesvolle restaurant NENI.

Also view these projects

Klaprozenweg

Rivierstaete

Lech