De specificaties

Metrage
15.500 m²
Start bouw
2016
oplevering
2019
functie
Kantoor en restaurant
Locatie
Stadionplein 20, Amsterdam

Multifunctioneel concept

Namens Bouwinvest zijn de Citroën gebouwen geacquireerd en herontwikkeling. Er is gewerkt aan een multifunctioneel concept dat aansluit op de karakteristieke gebouwen en hun omgeving. Het overkoepelde project heeft de naam The Olympic Amsterdam gekregen.

Beide gebouwen omvatten respectievelijk ca. 15.500 m² (The Garage) en 10.000 m² (Move) en zijn prachtig gelegen aan weerszijde van het Olympisch Stadion aan het Stadionplein. Na acquisitie is de place branding gestart door tijdelijke restaurants te huisvesten en diverse kunstmanifestaties. De restaurants BAUT van Michiel van Eerde en Citroën (van initiatiefnemers van Hotel de Goudfazant).

Stadionplein 16, Amsterdam, Nederland
Rijksmonument

The Garage is een rijksmonument en heeft haar industriële karakter van garage behouden. Het pand is volledig gerenoveerd en uitgebreid met een opbouw, naar ontwerp van architectenbureau Rijnboutt. Originele, karakteristieke onderdelen zoals de hellingbaan zijn behouden gebleven.

Het gebouw is inmiddels opgeleverd en Peak heeft de kantoren verhuurd aan aansprekende bedrijven als Under Armour, Deloitte, Colliers, Parcom en Bacardi. Op de begane grond zit het uiterst succesvolle restaurant NENI.

Wilt u advies of heeft u een vraag? Wij staan klaar om u verder te helpen.

Bekijk ook deze projecten

Van Gendthallen

Pettelaarpark

Landdrost