The specifications

Metrage
7.000 m²
functie
Kantoor
Start bouw
2016
oplevering
2018
Locatie
Nieuwe Vaart 5-9, Amsterdam

The warehouse: een gedateerd kantoorgebouw duurzaam herontwikkeld naar een state of the art hoofdkantoor voor Oracle, pal aan het water tegenover het Scheepvaartmuseum.

APF en Angelo Gordon kochten een leeg kantoorgebouw met een uitstraling van de jaren 80. Cruz y Ortiz is door Peak Development gevraagd om een ontwerp te maken waar zowel de beoogde huurder als de stad Amsterdam enthousiast van zou raken. Dit is bijzonder goed gelukt. De gesloten gevel is geheel transparant gemaakt en de pakhuisallure uit de 18e eeuw volledig terugbracht, waardoor dit nu de favoriete werkplek is voor iedereen die in Nederland bij Oracle werkt.

Nieuwevaart 5, 1011 TD Amsterdam, Nederland
Bijzondere ligging

Door de ligging in de bufferzone, van de tot werelderfgoed behorende grachtengordel, is er goed samengewerkt met de gemeente en de commissie van Welstand. Dit om te borgen dat het ontwerp zou blijven passen bij de Amsterdamse binnenstad.

Vergunningstraject in fasen

Het vergunningentraject is bewust in fasen uitgevoerd. De eerste fase betrof de basis van 6.000 m². In de tweede fase werd de extra verdieping aangevraagd en vergund. Het risico op vertraging in tijd is hiermee ontweken. Het resultaat? Een fantastisch nieuw duurzaam (BREEAM Very Good) kantoor op een bijzondere plek in Amsterdam.

Also view these projects

Klaprozenweg

Rivierstaete

Lech