The specifications

Metrages
25.000 m²
functie
Mix van functies
Start bouw
2021
oplevering
2023
Locatie
Oostenburgervoorstraat 181, Amsterdam

De Van Gendthallen: vijf monumentale hallen midden in het centrum van Amsterdam. Rijksmonumentaal, maar binnenkort: de mooiste kantoorruimte van de stad. 

De Van Gendthallen bevinden zich op één van de meest historisch rijke plekken van Amsterdam: het Oostenburgereiland. Dit eiland werd in de 17e eeuw aangelegd in het IJ en was de afgelopen driehonderd jaar hét toneel van de Amsterdamse industrie en handel. In samenwerking met onze partners herstellen wij de oorspronkelijke kenmerken van dit rijksmonument en maken wij de ruimte toekomstbestendig. Eenmaal heropend, worden de Van Gendthallen opnieuw een plek van innovatie.

Oostenburgervoorstraat 181, Amsterdam, Nederland
Mix van functies

In de vernieuwde Van Gendthallen komen ondernemerschap, technologie en kunst samen. De torenhoge plafonds, het prachtige licht, de openbare wandelgangen en de industriële setting vormen het perfecte decor voor multidisciplinaire kunsttentoonstellingen. Tegelijkertijd bieden de hallen een thuisbasis aan ondernemers, startups én grote tech-gedreven bedrijven, die duurzame oplossingen ontwikkelen voor maatschappelijke uitdagingen. 

Innovatie en duurzaamheid

Van het renovatieproces tot aan de selectie van huurders, innovatie en duurzaamheid staan centraal in de vernieuwde Van Gendthallen. De ambitie? Een energieneutraal gebouw met 4200 m² zonnepanelen, 6300 m² daklichten met transparante PV-cellen, een warmte-energieopslagsysteem en meerdere energiebesparende installaties. 

Also view these projects

Klaprozenweg

Rivierstaete

Lech