The specifications

Metrage
45.000 m²
functie
Wonen
Start bouw
2020
oplevering
2023
Locatie
Boompjes 60-68, Rotterdam

De oude kantoorgebouwen in het dijklichaam van de Maas vervangen voor woningbouw: té technisch? Welnee, Peak Development ging samen met APF International de uitdaging aan. Mede dankzij onze slimme mobiliteitsoplossing  ging de gemeente mee in het slopen van het kantoorgebouw. Hier realiseren wij nu het ontwerp van Team V: twee woontorens met 342 appartementen, een kleine footprint in de waterkering (dijklichaam) én een ondergrondse parkeergarage.

Langs de Maas in Rotterdam stonden jarenlang oude kantoorgebouwen die maar niet in ontwikkeling kwamen. De hoofdreden? Het was héél erg ingewikkeld om in de waterkering (het dijklichaam) te bouwen. En de strakke contouren van het bestemmingsplan, die maakten het er ook niet eenvoudiger op. Een mooi voorbeeld van een project waar Peak Development een ‘drive’ van krijgt!

Boompjes 60, 3011 XC Rotterdam, Nederland
Pittige onderhandeling

Wij onderhandelden uitvoerig met de gemeente Rotterdam over het maximaal aantal woningen van het bestemmingsplan én de ‘air rights’. De luchtrechten, die middels een kettingbeding in vele aktes staan bij de naoorlogse gebouwen in de stad. Dankzij strak stakeholdermanagement (lees: houd o.a. de buren aan boord) is dat ons bijzonder goed gelukt.

Innovatieve mobiliteitsoplossing

Naast complex, was Boompjes ook bijzonder innovatief. Het werd één van de eerst projecten in Nederland met een grootschalig gebruik van shared mobility. Middels een app maken de bewoners nu gebruik van de mobiliteit in de parkeergarage. Wij zien Boompjes dan ook als een ‘kunststukje’ van innovatie, engineering en commerciële daadkracht. Een project om trots op te zijn.

Also view these projects

Klaprozenweg

Rivierstaete

Lech