De specificaties

Metrages
5.000 m²
Functie
Kantoor
Start bouw
2017
Oplevering
2019
Locatie
Huidekoperstraat 26-28, Amsterdam

Introductie

De aankoop door Peak van een verlaten kantoorgebouw in de Huidekoperstaat was een vondst an sich en door het gebouw volledig te strippen, een verdieping toe te voegen en de functies deels aan te passen is het lelijke eendje in twee jaar tijd de verborgen parel geworden van de stad en in zomer van 2019 vol verhuurd verkocht aan Black Rock.

Huidekoperstraat 26, Amsterdam, Nederland
Het aanpassen en uitbreiden van de functies

Het gebouw heeft jaren leeggestaan en Peak heeft in samenwerking met Bridges Real Estate de Huidekoper gestript tot op het betonnen casco, functies aangepast en uitgebreid. Het gebouw ligt ingeklemd tussen de Pieter Pauwstraat en de Huidekoperstraat, beide zijn een zijstraat van de Weteringsschans ter hoogte van De Nederlandse Bank.

Binnenstedelijke complexe opgave

Het residentiele karakter van de straten zorgde voor een binnenstedelijk complexe opgave waarbij de bestemmingscontouren voor een dwingend ontwerp zorgde. Het is gelukt om in samenspraak met Bierman Henket Architecten en de gemeente Amsterdam tot een ontwerp te komen waar eenieder zeer content mee is. Het gebouw is verruimd van 4.000m² naar 5.000m² waarbij naast de uitbreiding op het dak ook de helft van het parkeren is ingeruild voor additionele kantoorruimte.

Wilt u advies of heeft u een vraag? Wij staan klaar om u verder te helpen.

Bekijk ook deze projecten

Van Gendthallen

Pettelaarpark

Landdrost