The specifications

Metrages
5.000 m²
Functie
Kantoor
Start bouw
2017
Oplevering
2019
Locatie
Huidekoperstraat 26-28, Amsterdam

Ooit een verlaten kantoorgebouw in Amsterdam. Nu de parel van de stad. We hebben het over Huidekoper. Peak Development kocht het aan en stripte dit gebouw en breidde het uit, waarna het succesvol verkocht werd aan Black Rock. Mede dankzij de samenwerking met Bierman Henket Architecten, maakt Huidekoper (weer) onderdeel uit van het residentiele karakter van de buurt.

De aankoop van dit verlaten kantoorgebouw, ingeklemd tussen de Pieter Pauwstraat en de Huidekoperstraat, was een vondst an sich. Het residentiele karakter van de straten zorgde voor een complexe binnenstedelijke opgave. Met Bierman Henket Architecten en de gemeente Amsterdam, kwamen wij tot een ontwerp waarmee iedereen zeer tevreden is. Het pand is inmiddels volledig verhuurd en voldoet aan de wensen van belegger, gebruikers én buurtbewoners.

Huidekoperstraat 26, Amsterdam, Nederland
Parel van de stad 

In samenwerking met Bridges Real Estate stripten wij de Huidekoper tot op het betonnen casco. We voegden een verdieping toe, verruimden het gebouw (van 4.000m² naar 5.000m²) en verruilden het parkeren voor kantoorruimte. Zo toverden wij dit lelijke eendje om tot de parel van de stad. 

Big art en gratis ontbijt

De herontwikkeling nam twee jaar in beslag. In die periode activeerden wij het gebouw met ‘big art’: tijdelijke tentoonstellingen. Tegelijkertijd trakteerden we de omwonenden op een gratis ontbijt van het Vlaamsch Broodhuys. Zo maakten wij van deze herontwikkeling een heus feestje! 

Also view these projects

Klaprozenweg

Glashaven

Rivierstaete