The specifications

Metrage
30.000 m²
Functie
Kantoor
Start bouw
2017
Oplevering
2019
Locatie
Amsteldijk 166, Amsterdam

Midden in de crisis van 2013, kwam Rivierstaete op ons pad. Geen enkele partij keek hier naar om, maar Peak Development wel. Wij haalden onze partner Vastint over tot een bezichtiging en doken direct het bouwarchief in. Qua timing hadden we de wind vol in de rug. We kochten goedkoop in en verkochten op het beste moment. 

Rivierstaete, een leegstaand kantoorgebouw (30.000m²) uit 1972 op eigen grond. Crisis of niet, wij vonden het een buitenkansje! Op het diepste punt van de crisis, adviseerden wij onze partner Vastint op dit project in te schrijven. De eigenaar vertelde dat er veel asbest in dit gebouw zat en alles “op” was . Een onbegonnen werk? Welnee, Vastint en Peak Development zagen het als een uitdaging. Zo begonnen wij de meest succesvolle herontwikkeling van Nederland. 

Trompenburgstraat 2, Amsterdam, Nederland

Levendige rooftop

In samenwerking met onze partners stripten wij het gebouw volledig: de gevel eraf en de installaties eruit. Het verwijderen van die gevel was essentieel, want alleen zo verkregen we voldoende daglicht. We bouwden het gebouw ongeveer helemaal opnieuw op. We voegden extra meters toe op het dak en in de plint. En we plaatsen de gevel (MSVA Architecten) naar buiten toe, waarmee we honderden vierkante meters wonnen. Het dak (5.500m²) maakten we middels dakterrassen volledig groen én voor zeventig procent toegankelijk. Zo creëerden wij een levendige rooftop met een 360 graden uitzicht over de stad Amsterdam.

Kerstbomen en snert

Tijdens de transformatie organiseerden wij buurtinformatiemiddagen. Onder het genot van een bak snert vertelden we de bewoners over de voortgang. Als extraatje deelden we gratis kerstbomen uit. Die bewuste aandacht voor de buurt, vonden de bewoners geweldig. Het resultaat? Een prestigieus kantoorgebouw met een fantastische uitstraling en enthousiaste huurders, waaronder Group M, Ogilvy, Uber, Messagebird.

Voor
Na

Also view these projects

Klaprozenweg

Lech

Van Gendthallen