De specificaties

Metrage
30.000 m²
Functie
Kantoor
Start bouw
2017
Oplevering
2019
Locatie
Amsteldijk 166, Amsterdam
Introductie

Het kantoorgebouw uit 1972 van 30.000m² staat op eigen grond. Peak heeft de aankoop begeleid op het diepte punt van de markt in 2013. Er is volledig op risico begonnen met de herontwikkeling waarbij er sprake was van een substantiële investering.

Bij aankoop zijn er diverse scenario’s uitgewerkt waarbij gestudeerd is op de robuustheid in de crisis. Naast het programma was een van de belangrijkste onderzoeken de gevel. Als de gevel niet kon worden verwijderd was een volledige transformatie onmogelijk gezien de beperkte daglicht toetreding.

Succesvolle herontwikkeling

Naast dat MSVA Architect een spraakmakende gevel heeft ontworpen zijn er extra meters toegevoegd en is een bijzondere rooftop met een 360 graden uitzicht over de stad Amsterdam gerealiseerd. Gezamenlijk heeft dit gezorgd voor een groot commercieel succes. 

Historie

30.000 m² kantoorruimte op eigen grond aan de Amstel klinkt als een bijzonder propositie. Het gebouw heeft echter een lange periode van leegstand achter de rug en was na 40 jaar toe aan een totale make-over. Het gebouw is volledig gestript en o.a. ontdaan van het asbest in het gebouw.

Trompenburgstraat 2, Amsterdam, Nederland
Verhuur

Het gebouw is vergroot waar mogelijk door extra meters toe te voegen op het dak, in de plint en het verruimen door de gevel naar buiten te plaatsen. Verder is het totale dak (5.500m²) groen gemaakt en meer dan 70% is toegankelijk geworden met dakterrassen. Vides zorgen ervoor dat ook aan de binnenzijde veel daglicht toetreding plaatsvindt.

De verhuur van de kantoorruimte is bijzonder succesvol verlopen door de grote vloeren, de dakterrassen en de multitenant indeling die is gecreëerd. Huurders zoals Group M, Oligvly, Uber, Messagebird en Regus zijn razend enthousiast over de nieuwe vestiging.

Peak heeft de verhuur in samenspraak met CBRE begeleid op commercieel en technisch vlak. De ontwikkelovereenkomsten en heldere demarcatie zijn key als er ruim voor oplevering contracten worden opgemaakt.

Voor
Na

Wilt u advies of heeft u een vraag? Wij staan klaar om u verder te helpen.

Bekijk ook deze projecten

Van Gendthallen

Pettelaarpark

Landdrost